Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijarderka

Najbogatija žena na svijetu - Australka Gina Rinehart!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australska multimilijarderka Gina Rinehart, nasljednica rudnika Hancock, najbogatija je žena na svijetu a po bogatstvu je prešla i donedavno najbogatiju ženu - Amerikanku Christy Walton, vlasnicu trgovačkog lanca Wal-Mart.

Godišnje je to izvješće časopisa Business Review Weekly (BRW) objavljenom u srijedu. Na popisu 200 najbogatijih osoba čija je imena objavio BRW, Gina Rinehart (58) raspolaže osobnim bogatstvom u iznosu od 29,17 milijardi australskih dolara, što je oko 22,48 milijardi eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ima novac, nema ljubav 'Željezna Lady': Obitelj je mrzi, a mogla bi postati najbogatija na svijetu

>> Milijarderka ne želi da njezina djeca naslijede bogatstvo

U ožujku je časopis Forbes objavio kako se procjenjuje da Christy Walton raspolaže s 25,3 milijarde američkih dolara ili oko 20,02 milijarde eura, a Gina Rinehart je, prema podacima kojima je tada raspolagao spomenuti časopis, bila "teška" 18 milijardi američkih dolara.

Glavna urednica BRW-a Andrew Heathcote objasnila je kako je u godinu dana nasljednica rudnika Hancock gotovo utrostručila svoje bogatstvo zahvaljujući uzletu cijena primarnih sirovina i dvama zaključenim ugovorima.

"Povećanje bogatstva za 18,87 milijardi australskih dolara slučaj je bez presedana. Rezultirao je stranim investiranjima u nove projekte, kao i povećanjem proizvodnje u posljednjih pola godine", objasnila je Heathcote. Rinehart smatraju kontroverznom osobom u Australiji. Na meti je kritika laburističke vlada jer se bori protiv povećanja poreza u rudarskoj industriji. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene