Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusija i Srbija

BARS 2016 Najavljena velika vojna vježba u susjedstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovstva Rusije i Srbije održat će prvi put zajedničku vježbu na teritoriju Srbije, objavila je ruska agencija Sputnjik, pozivajući se na priopćenje ruskog ministarstva obrane.

"Piloti zrakoplovnih snaga Rusije i zrakoplovstva i protuzračne obrane Vojske Srbije prvi put održat će zajedničke taktičke vježbe Bars 2016' na teritoriju Srbije", navodi se u priopćenju ruskog ministarstva obrane bez vremena i mjesta održavanja vojne vježbe.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić U strahu su Rusi koji su pobjegli u Srbiju u strahu za život: "Stiglo nam je pismo. Bilo je šokantno" Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju"

U vježbi "Bars 2016" sudjelovat će "zajedničke posade borbenog i vojnog zrakoplovstva na zrakopolovima Mig-29 i helikopterima Mi-8".

Sudjelovat će ukupno 10 postrojbi zrakoplovne tehnike i zračnih snaga protuzračne obrane Srbije, a posade će "izvesti presretanje zračnih ciljeva, elemente zračne borbe, složene figure i akrobacije, taktičke udare na kopnene ciljeve i desante i pružanje podrške u traženju i spašavanju".

"Vojne vježbe 'Bars 2016' održavaju se sukladno planu međunarodne vojne suradnje" navodi se u priopćenju ruskog ministarstva.

Srbijansko ministarstvo obrane još nije potvrdilo informaciju, ali je koncem kolovoza objavljeno da će "početkom studenog biti održana zajednička vojna vježba Srbije, Rusije i Bjelorusije 'Slovensko bratstvo 2016' o čijim pripremama su u Beogradu razgovarali predstavnici oružanih snaga triju država".

Prve zajedničke rusko-srpske vježbe održane su prije dvije godine u Srbiji, a uvježbavane su protuterorističke operacije. Zajedničke vježbe održane su i u listopadu prošle godine na ruskom poligonu Ašuluk. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene