Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasni plan

NAGAĐANJA NE PRESTAJU Što se zapravo događalo u Hannoveru i zašto je otkazana utakmica?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utakmica u Hannoveru otkazana je 90 minuta prije početka.

Nogometna utakmica između Njemačke i Nizozemske odgođena je zbog naznaka da bi teroristi mogli na stadion unijeti eksploziv i snimati napad, javlja njemački dnevnik Bild u četvrtak pozivajući se na informacije iz ministarstva unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe" Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna"

'Skupina terorista, pri čemu se radi o tzv. spavačima, trebala bi na stadion unijeti nekoliko eksplozivnih naprava, a istodobno bi i u središtu Hannovera trebala eksplodirati bomba', navodi dnevnik Bild pozivajući se na tajni dokument Ureda za zaštitu ustavnog poretka, na temelju kojeg je ministarstvo unutarnjih poslova donijelo odluku o odgodi susreta. Informacije o napadima potječu od 'jedne strane tajne službe'.

OTKAZANA UTAKMICA Cure detalji drame u Hannoveru

Kako se nadalje navodi, eksploziv je u stadion trebao biti unesen u sanitetskim kolima. Napadima na stadionu trebao je nazočiti i vođa skupine, koji je napade trebao snimati kamerom.
Što se tiče terorista, radi se o pripadnicima njemačke islamističke scene, povratnicima s ratišta u Siriji i vehabijama.

Prema službenim podacima, na stadionu i okolici nije pronađen eksploziv.

Njemački ministar unutarnjih poslova je nakon odgode utakmice objasnio kako ne može govoriti o detaljima ne temelju kojih je donesena ova odluka, jer da bi to 'uznemirilo njemačku javnost'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene