Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljena snimka razorne eksplozije

UZBUNA U ŠVEDSKOJ Stigli teroristi Islamske države?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavila se snimka nadzornih kamera jednog od terorista iz Pariza u trenutku aktiviranja pojasa s eksplozivom. Upozoravamo da snimka može biti uznemirujućeg sadržaja.

Brahim Abdeslam detonirao je svoj pojas s eksplozivom 13. studenog prošle godine u restoranu Comptoir Voltaire. Srećom, naprava nije bila ispravna pa je jedina osoba koja je smrtno stradala bombaš samoubojica. Inače, riječ je o bratu Salaha Abdeslama, također jednog od terorista iz Pariza, koji je uspio pobjeći, a nakon nekoliko mjeseci bijega uhićen je u Bruxellesu.

Na snimci iz restorana vidi se kako Brahim, obučen u crno, ulazi u restoran, u petak navečer. Za stolovima je puno mladih ljudi koji večeraju, potpuno nesvjesni onoga što će uslijediti. Kada je došao na sredinu restorana, aktivirao je bombu. Jedna medicinska sestra, koja je bila u restoranu, pokušala mu je spasiti život, ne znajući tko je i što se u stvari dogodilo.

U napadima u Parizu poginulo je 130 osoba. Odgovornost je preuzela Islamska država, piše Sky News.

Mogući teroristički napadi u Švedskoj?

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"

Švedske obavještajne službe na najvišem su stupnju pripravnost zbog moguće terorističke prijetnje na civilne ciljeve u glavnom gradu Stockholmu. Navodno je, prema pisanju tamošnjih medija, u Švedsku stiglo sedam, osam terorista Islamske države spremni izvesti napade. Informacija je stigla od iračkih obavještajaca.

'Skupljamo informacije, a obavještajne službe u kontaktu su s našim inozemnim partnerima', izjavio je glasnogovornik švedske sigurnosne službe Simon Bynert, a prenosi RT.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene