Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svijet je nijem

O MASAKRU SVOJE OBITELJI 'Ono što su mi radili, bilo je gore od smrti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesretna žena oteta od svoje obitelji proživjela je pravi pakao.

Nadia Murad Basee Taha, 21-godišnja pripadnica jazida, bila je seksualna ropkinja džihadistima Islamske države, a danas se bori za prava žrtava nasilja.

'Kada govorim, ne govorim samo u svoje ime, nego u ime svih žena i djece koji su pogođeni ratom', kazala je Nadia koja ovih dana sudjeluje u kampanji za žrtve u Velikoj Britaniji.

Opisala je kako su joj džihadisti ubili šestoro braće i majku na sjeveru Iraka, a ona je ostala siroče.

'Mnogi misle da je moja priča grozna. No, ima i obitelji koje su izgubile desetero braće. Prošla je godina i pol od kad je krenuo genocid džihadista nad jazidima u Sindžaru. No, taj genocid traje i dalje. Svakog dana polako umiremo jer je svijet nijem na našu bol i tragediju, kazala je Nadia u Londonu.

'Moja majka vidjela je kako ubijaju moju braću, a onda su smaknuli i nju. Oca nismo imali i već smo bili siročad. No, kada su me džihadisti odveli u Mosul i silovali, zaboravila sam na svoju majku i braću. Ono što su mi radili bilo je gore od smrti', ispričala je ova hrabra žena.

Dodala je da se 3400 žena pripadnica jazida još nalazi u rukama islamista koji djevojčice od devet godina prodaju kao seksualno roblje, prenosi Telegraph.
 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene