Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte govor

VIDEO Dirljiv govor na konferenciji UN-a: Čitava dvorana ustala i zapljeskala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošle godine upitao je 'Kada ako ne sada?', a sada je najavio i štrajk glađu. Radi se o Filipincu Naderevu Sañu kojem je dozlogrdila indiferentnost svijeta prema klimatskim promjenama.

Naderev Saño, glavni filipinski pregovarač na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama održanoj u Dohi prošle godine, tada je na rubu suza pokušao upozoriti na posljedice nebrige za klimatskim promjenama. Gotovo je izgubio pribranost, no uspio je privući pažnju svijeta i upitati 'Ako nećemo mi, tko će? Ako ne sada, kada?'.

Pročitajte i ovo Joe Biden 'Radi što god želiš' Biden napao Trumpa u govoru o stanju unije: "To je opasno" Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene"

Slična priča ponovila se i ove godine. Točnije prije dva dana, na konferenciji u Varšavi koja je uslijedila nakon katastrofalnog tajfuna koji je poharao Sañovu domovinu i odnio oko 2000 života.

>> Filipinski predsjednik: 'Broj poginulih na Filipinima bliži je 2.000 nego 10.000'

Stoga je Saño iskoristio UN-ovu ovogodišnju konferenciju kako bi najavio štrajk glađu u koji stupa iz solidarnosti sa svojim sunarodnjacima. U štrajku će ostati, kaže, sve dok se ne najave konkretne akcije koje će zaustaviti drastične klimatske promjene.

Saño je dio svog izlaganja iskoristio kako bi svima ukazao na strahote koje proteklih nekoliko dana proživljava njegova obitelj i njegov narod, nakon čega je cijela dvorana ustala i zapljeskala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene