Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nadbiskup Canterburyja: Engleska treba preuzeti dijelove islamskog prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Duhovni poglavar Anglikanske crkve, nadbiskup Canterburyja Rowan Williams izjavio je kako smatra neizbježnim djelomično uvođenje islamskog prava u Velikoj Britaniji.

Ujedinjeno Kraljevstvo mora 'pogledati u oči činjenici' da se neki građani ne identificiraju s britanskim pravom, rekao je Williams.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Slika nije dostupna Nadbiskup od Canterburya kritizira vladu zbog Iraka

Preuzimanje nekih oblika šarije, islamskog prava, može prema njegovim riječima pomoći izbjegavanju društvenih napetosti. 

Muslimani bi primjerice u slučaju prijepora bračne ili financijske naravi mogli birati između dva pravna sustava, smatra Williams.

Šariju treba bolje razumjeti, smatra duhovni poglavar anglikanaca, koji istodobno upozorava i na neprihvatljive vidove islamskog prava.

'Nitko tko je pri zdravom razumu ne želi u ovoj zemlji promatrati neljudske postupke s kojima je povezana pravna praksa u nekim islamskim zemljama.'

Države u kojima šarija predstavlja državno pravo često kažnjavaju smrću brakolomstvo, homoseksualnost ili otpadništvo od islama.

Izjava biskupa Canterburyja dio je rasprave o integraciji oko 1,7 milijuna muslimana u Velikoj Britaniji.

Anglikanska crkva diljem svijeta okuplja oko 80 milijuna članova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene