Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umro u 90-toj godini

Nacistički zločinac izbjegao suđenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adolf Storms, optužen za nacističke zločine, umro je u 90.toj godini života.

Bivši pripadnik elitnih SS formacija zauzimao je četvrtu poziciju na listi najtraženijih nacističkih zločinaca centra Simon Wiesenthal. Umro je u svom domu u Duisburgu u Njemačkoj iz još uvijek nepoznatih razloga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon pola stoljeća Pronađena 'Hitlerova' lubanja nije njegova? Slika nije dostupna Prebolestan za deportaciju Imigracijske vlasti uhitile Demjanjuka, sud zaustavio deportaciju

Storm je bio optužen po 58 točaka. Sudjelovao je u masakru Židova u austrijskoj šumi 29. ožujka 1945. godine, kada je prisilio najmanje 57 Židova da mu predaju sve što imaju, a onda su morali kleknuti uz masovnu grobnicu, te su strijeljani. Protiv njega su svjedočili i pripadnici Hitlerove mladeži, koji su bili prisiljeni kopati grobove za ubijene Židove.

'Prošlo je više od 60 godina od tih zločina i sve teže nam je privesti te zločince sudu prije nego li umru', rekao je Efraim Zuroff iz centra Simon Wiesenthal. Nakon Drugog svjetskog rata, Storm je promijenio ime i radio kao upravitelj željezničke postaje, piše RightJuris. Otkrio ga je Andreas Foster, student Sveučilišta u Beču. Storms je prije smrti tvrdio da se ne sjeća počinjenog masakra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene