Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG SCHENGENA

Načelnik Neuma najavio blokadu graničnih prijelaza s Hrvatskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik Neuma Živko Matuško najavio je u utorak da će građani ove općine za dva tjedna blokirati granične prijelaze između BiH i Republike Hrvatske.

Granične prijelaz će blokirati kako bi upozorili na iznimno otežanu prometnu komunikaciju nakon uspostave schegnenskog režima na granicama te je zatražio da se omogući prijelaz na dva malogranična prijelaza kako bi se smanjili problemi mještana.

Pročitajte i ovo Dan na granicama kontrole na prijelazima VIDEO Pogledajte kako iz prve ruke izgleda prelazak granice sa Slovenijom i Italijom po novim pravilima Ilustracija obrana od opasnosti Italija uvela kontrole na granici: Nasumično se zaustavljaju putnici, poznato i do kada

U pismu koje je uputio vlastima Bosne i Hercegovine, Živko Matuško, načelnik Neuma, je upozorio da je zbog uvođenja strožeg režima na granicama Europske unije, odnosno Hrvatske došlo do problema svakodnevne komunikacije kao što je odlazak djece u školu te da prijeti kaos za vrijeme turističke sezone.

Zatražio je da se svim građanima Neuma omogući prijelaz granice između BiH i RH na pograničnim prijelazima Radež-Vukov klanac i Duži – Imotica, uz sadašnja dva u Kleku i Zaton Dolu.

"Ukoliko se u sljedećih petanest dana nadležne institucije ne oglase i ne poduzmu ništa, bit ćemo primorani blokirati prolaz kroz Neum na graničnim prijelazima sa strane BiH kao upozorenje. Prosvjed ćemo najaviti", napisao je Matuško u pismu institucijama vlasti u BiH, koje je dostavljeno i medijima.

Naveo je kako je ulaskom RH u EU iz godine u godinu problem tranzitnog prometa kroz Neum sve izraženiji pa su sve češći prometni čepovi kroz grad Neum kada nastane višesatni prometni kolaps.

"Problem je što su tada u kolapsu i sve gradske službe od hitne pomoći, vatrogasne službe, policije i ostalih. Samo pukom srećom do sada nije bilo slučajeva da zbog prometnog zastoja i nemogućnosti intervencije nisu stradale neke osobe ili nečija imovina", upozorava Matuško. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene