Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdzislaw Krol

Na Wojtylu navodno planiran atentat u Poljskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na papu Ivana Pavla II. svojedobno je bio planiran atentat u Poljskoj, otkrio je prijašnji kancelar varšavske nadbiskupije Zdzislaw Krol a prenijela katolička agencija Kathpress.

Krol je ispričao da ga je neposredno uoči trećeg papina hodočasničkog pohoda svojoj domovini 1987. posjetila jedna žena koja mu je rekla da jedan Bugarin navodno planira atentat na papu. Krol je o tome obavijestio policiju koja je uhitila sumnjivca, prenijela je Kathpress i poljski mediji. Osumnjičeni za planiranje umorstva posjedovao je točne planove papina putovanja i posjeta prošteništu Czestochowa u južnoj Poljskoj, izjavio je Krol.

Pročitajte i ovo Poljski predsjednik Andrzej Duda Duda na udaru kritika Poljaci pobijesnili na svog predsjednika: "Oplakuje kriminalca i Putinovog saveznika" Rober Fico Istraga u tijeku Slovački ministar: "Napadač na Fica možda nije vuk samotnjak, ima naznaka da nije djelovao sam"

Poljski Institut nacionalnog sjećanja (IPN), zadužen za istraživanje komunističkih zločina, priopćio je da je posjet žene Krolu možda bila i ciljana provokacija komunističke tajne službe. IPN, po vlastitim navodima, ima izjave svjedoka o navodnim planovima atentata na papu za vrijeme njegovih prvih triju putovanja u Poljsku 1979., 1983. i 1987.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene