451230
451230
451230
451230
451230

'Ne pucajte! Ništa nije učinio': Objavljena snimka ubojstva u Charlotteu

  • , 24.09.2016., 07:05
  • Autor:
  • komentara

Televizija NBC objavila je u petak dramatičnu amatersku videosnimku na kojoj se vidi trenutak kada je američka policija hitcima ustrijelila crnca, što je potaknulo tri noći napetih prosvjeda u gradu Charlotteu.

 
 
 
 
Demonstracije zbog smrti crnca (Foto: AFP)
Demonstracije zbog smrti crnca (Foto: AFP)

Objava tog ekskluzivnog dokumenta događa se u času kada policija u Charlotteu, na jugoistoku Sjedinjenih Država, ne želi pak objaviti drugu videosnimku na kojoj se vidi kako su policajci postupali sa žrtvom Keithom Lamontom Scottom.

Scott je, navodi policija, teško ranjen iz vatrenog oružja dok je odbijao baciti svoj pištolj. Članovi njegove obitelji tvrde pak da je u ruci imao samo knjigu i da je mirno čekao sina na autobusnoj stanici.

Snimku koju je objavio NBC načinila je žena ubijenoga, Rakeyia Scott. Snimajući svojim pametnim telefonom ona se približila mjestu na kojemu je nekoliko policajaca u neprobojnim prslucima držalo upereno oružje u njezina supruga.

"Ne pucajte! Ne pucajte! Nije naoružan! Ništa nije učinio!", preklinjala je supruga koja je bila desetak metara udaljena od mjesta događaja.

"Baci oružje! Baci oružje!", naređuje policajac, ali se ne vidi gdje je točno Keith Lamont Scott.

"On nema oružje! Ima problem s mozgom. Ništa vam neće, upravo je uzeo lijek!", upozorava Rakeyia Scott.

Žena zatim dovikuje svom mužu: "Keith, ne daj da razbiju prozor, izađi iz auta! Keith, ne čini to! Izađi iz auta! Ne čini to! Keith!"

U tom se trenutku čuje nekoliko detonacija i prestrašena žena počinje vikati: "Pucali ste u njega? Pucali ste ? Bolje za vas da nije mrtav!"

Rakeyia Scott nastavlja snimati dok njezin suprug leži potrbuške na cesti okružen četvoricom policajaca.

"Ovi su policajci pucali u mog muža, bolje im je da je živ jer im ništa nije učinio", rekla je na kraju snimke koju možete pogledati OVDJE. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se