Obavijesti Video Pretražite Navigacija
35 osoba se smatra nestalima

Na turističkom otoku u odronima tla najmanje 30 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odroni tla uzrokovani obilnim kišama koje od srijede padaju na području države Rio de Janeiro, su odnijeli deset ljudskih života, a 35 ih se smatra nestalima, prenose agencije.

U petak rano ujutro na mali se luksuzni hotel smješten na turističkom otoku Ilha Grande, na jugu države Rio de Janeiro, srušio velik nanos blata, pri čemu je poginulo desetak gostiju hotela, a 35 se smatra nestalima, izvijestili su pripadnici službe Cviilne zaštite. 'Prizor je bio strašan, gomila blata, kamene gromade i stabla koja su prekrila hotel i obližnje kuće', rekao je za radio CBN zamjenik guvernera države Rio de Janeiro, Luiz Fernardo Pezao.

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Ilustracija Tri osobe u bolnici FOTO Usred noći urušio se dio autoceste: Nastala je rupa dugačka gotovo 500 metara

Dio hotela Sankya u kojemu se nalazilo četrdesetak turista, čije državljanstvo još nije poznato, ostalo je pod nekoliko tona blata i stabala. Slično se dogodilo i s kućama u blizini hotela. Na spašavanju žrtava odrona tla angažirano je stotinjak vatrogasaca i spasilaca iz službe Civilne zaštite.

Obilna kiša koja pada od srijede, već je u četvrtak uzrokovala odrone tla od čijih je posljedica poginulo dvadesetak osoba, uglavnom u gradu Riju i njegovoj okolici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene