Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na sudu prvi osumnjičeni za neuspjele napade u Britanij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnik Bilal Abdulla, koji je studij završio u Iraku, u subotu je izveden pred londonski sud zbog povezanosti s neuspjelim napadima automobilima-bombama u Londonu i Glasgowu.

Abdullu (27), kojeg optužnica tereti za zavjeru u pripremi eksplozija, na sudu nije želio reći ništa drugo osim svojih imena i adrese. 

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi KBC Split - 1 Završio u pritvoru Nemile scene u bolnici: Mladić nogom opalio liječnika pa ga policajci morali smirivati

On je prva osoba protiv koje je podignuta optužnica za
zavjeru, za koju se sumnjiči al-Qaida, zbog koje je u Britaniji i
Australiji uhićeno ukupno osam liječnika s Bliskog istoka i iz
Indije.

Britanska policija optužila ga je u petak navečer za neuspjele terorističke napade automobilima bombama u Londonu i Glasgowu.

Irački liječnik, dvadesetsedmogodišnji Bilal Abdullah, prva je osoba optužena za te neuspjele bombaške napade izvedene prošlog tjedna. Policija nije objavila druge pojedinosti.

Abdullah je zajedno s indijskim inženjerom Kafeelom Ahmedom (27) izvršio napad pred zračnom lukom u Glasgowu, a vjeruje se da su njih dvojica vozila dva automobila bombe otkrivena prije nego je eksploziv aktiviran, u središtu Londona u petak prošlog tjedna.

Preostali osumnjičeni nalaze se u pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene