445784
445784
445784
445784
445784

Na sjeveru Portugala bjesni 79 šumskih požara, ranjena dvojica vatrogasaca

  • , 06.08.2016., 22:35
  • Autor:
  • komentara

Više od 2.000 vatrogasaca raspoređenih na sjeveru Portugala u subotu predvečer pokušava ugasiti 79 požara, od kojih su tri velika, a tijekom gašenja dvojica vatrogasaca su ranjena.

 
 
 
 
Požar u Portugalu (Foto: AFP)
Požar u Portugalu (Foto: AFP)

Jedan od tri velika požara hara od petka poslijepodne šumskim područjem oko sela odaljenih manje od 20 kilometara od Porta.

U njemu su ozlijeđena dvojica vatrogasaca, jedan zbog udisanja dima, a drugi tijekom pada.

Nekoliko puta se vatra jako približila kućama u selu Melres et Medas, a stanovnici vatrogascima pomažu u obuzdavanju vatre.

U subotu navečer u borbu protiv požara na tom području stiglo je dodatnih 150 ljudi, dva zrakoplova i jedan helikopter.

Za drugi požar, u Rabacalu, 50-ak kilometara od Guarde, mobilizirano je više od 200 ljudi, dva zrakoplova i jedan helikopter.

Do sada je ovo ljeto Portugal bio relativno pošteđen požara, a 2013. je u toj zemlji izgorjelo 150.000 hektara šume.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se