Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Bure baruta na Balkanu

Kosovo: U eksploziji bombe ranjen francuski, u kampu metkom ubijen talijanski vojnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznate osobe rano jutros oko četiri sata dva puta su ručnim bombama gađale granični prijelaz Brnjak na sjeveru Kosova gdje su Srbi u većini i tom prilikom je jedna od bombi eksplodirala.

Kako Blic doznaje, bombe su srpske proizvodnje, M75. Prema prvim neslužbenim informacijama, ozlijeđen je jedan francuski vojnik, ali je izvan životne opasnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija njemačkog vojnika osumnjičenog za četverostruko ubojstvo Policija sumnja na motiv Strašan zločin u Njemačkoj: Vojnik ubio četiri osobe, među njima i dijete Hrvatska vojska, ilustracija - 2 tragedija u Velikoj Gorici Tijekom vježbe preminuo vojnik Hrvatske vojske

>> KFOR uklonio barikade na Kosovu

Specijalisti za razminiranje KFOR-a uništili su neeksplodiranu bombu na mjestu pronalaska. Najnoviji izgred može se dovesti u vezu s događajem od subote kada su pripadnici KFOR-a uklonili ilegalni granični prijelaza nedaleko od Brnjaka što su ga uspostavili Srbi kako bi mogli izbjeći kontrolu kosovske policije koja skida s automobila registracijske pločice izdane u MUP-u Srbije.

Poginuo talijanski vojnik na Kosovu

Talijanski vojnik iz multinacionalnih mirovnih snaga NATO-a preminuo je nakon što je ranjen metkom unutar kampa tih snaga na sjeveru Kosova, izjavio je u utorak dužnosnik talijanskog kontingenta.

'Čula se pucnjava u našem kampu u ponedjeljak. Vojnici su otišli vidjeti što se dogodilo i otkrili ranjenog kolegu s oružjem pored sebe', kazao je glasnogovornik talijanskog kontingenta KFOR-a. Do incidenta je došlo unutar baze Caber, 60 km sjeverno od Prištine, gdje su stacionirane talijanske postrojbe KFOR-a.

Ranjenik je evakuiran helikopterom u američku bazu Bondsteel na istoku Kosova, ali je po dolasku ustanovljena smrt. Glasnogovornik nije želio komentirati uzroke smrti. Obdukcija će se obaviti u Italiji kamo će tijelo vojnika biti prebačeno tijekom dana. (Agencija VLM / Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene