Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenulo u Siriju

Na ruskom brodu zaplijenjeno 60 tona oružja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ciparske vlasti otkrile su streljivo na brodu koji iz Rusije plovi za Siriju, javljaju u srijedu ciparski mediji.

List Politic piše da se oko 60 tona streljiva nalazi na na brodu koji je pristao u ciparsku luku Limasol radi popune gorivom a plovio je iz Sankt Peterburga za Latakiju u Siriji. Drugi dnevnik, Simerini, javlja da se prema prvim izvješćima na brodu nalazi oko 35 tona eksploziva, streljiva i oružja.

Ciparske vlasti nisu bile dostupne za komentar ovih informacija. Državni radio javio je da će brodu biti dozvoljeno isploviti a da vlasti namjeravaju objaviti priopćenje o ovom slučaju.

Cipar je 2009. godine zaplijenio streljivo na brodu koji je iz Sirije plovio prema Iranu, kršeći embargo UN-a. To je streljivo bilo smješteno u priručnom skladištu pokraj najveće ciparske elektrane. U srpnju je tijekom velikih vrućina došlo do eksplozije streljiva pri čemu je poginulo 13 osoba a skladište u cijelosti uništeno. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a Ilustracija Na Cipru Sretno do kraja života? Policija otkrila 133 lažna vjenčanja, uhićeno više osoba

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene