Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena 8 do 10 tisuća dolara

Na prodaju fotografija ledenog brijega koji je potopio Titanic

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iznimna fotografija ledenog brijega koji je 1912. potopio Titanic, snimljena dva dana prije nesreće, ponudit će se idućeg mjeseca na dražbi u SAD-u, a cijena joj je procijenjena na 8.000 do 10.000 dolara.

RRAuction de Amherst u New Hampshireu na kojoj će se od 13. prosinca prodavati stotine predmeta s Titanica, ističe na svojoj internetskoj stranici da je crno-bijela fotografija ledenog brijega "zlokobno istovjetna" crtežima koje su poslije izradili članovi posade broda.

Pročitajte i ovo Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS" Prijelomi zbog skliskih površina - 4 Pripazite! Posljedice leda i skliskih površina: Do poslijepodneva 30-ak ljudi završilo u bolnici

>> Novi dokument otkrio još jednu tajnu Titanica!

Fotografija koju je W.F. Wood, kapetan broda Etonian, snimio dva dana prije brodoloma, prikazuje "golem ledeni brijeg karakteristična eliptičnog oblika", dodaje dražbovna kuća koja te predmete prodaje od 13. do 16. prosinca.

Titanic koji je iz Southamptona u Engleskoj plovio u New York potonuo je 14. travnja 1912., dva i pol sata pošto je na svom prvom putovanju preko Atlantika udario u ledeni brijeg. Tada je život izgubilo više od 1.500 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene