Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasipi nisu ugroženi

Izvanredne mjere obrane na području Nove Gradiške: Sava NE miruje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ostalim dijelovima BiH stanje se normalizira, no i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava zbog vodostaja Save koja se podigla za 30 cm u odnosu na jučer.

Vodostaj Save na području Bosanske Gradiške povećan je u utorak za tridesetak centimetara u odnosu na ponedjeljak i na tom su području i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplava, dok se u ostalim dijelovima BiH stanje postupno normalizira, izvijestili su tijekom dana iz entitetskih službi civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Vodostaj Drave kod Varaždina obilne padaline Stiže još jedan val oborina: Hrvatske vode izdale posebno upozorenje Visok vodostaj rijeke Save Zbog obilnih kiša FOTO/VIDEO Pogledajte kako izgleda Sava u Zagrebu, porastao vodostaj

Prema dostupnim informacijama, Sava je kod Bosanske Gradiške dosegnula gotovo 790 centimetara, no nasipi za sada nisu ugroženi, a pretpostavlja se i kako neće biti dodatnog značajnijeg rasta vodostaja koji bi doveo do većeg izlijevanja rijeke. Deseci kuća koje su na području te općine poplavljene proteklih dana nalaze se izvan zone koja se štiti od poplava.

BiH: Vodeni val iz Hrvatske prijeti Gradiški, Kostajnici i Kozarskoj Dubici

Preventivne mjere poduzimaju se u Republici Srpskoj i nizvodno na području Bosanskog Šamca, gdje se tek očekuje veći vodeni val, a razina Save je nešto viša od 500 centimetara.

Na dijelu teritorija Bosne i Hercegovine za koji je zadužena civilna zaštita Federacije BiH vodotoci za sada ne predstavljaju posebnu prijetnju naseljenim mjestima. Poplavljeni su dijelovi poljoprivrednog zemljišta uz rijeke Koranu i Mutnicu u općini Cazin, dok se u Ključu, gdje su poplave zabilježene prethodnih dana, nakon povlačenja vode sada provodi dezinfekcija objekata. Vodostaj Une u Bihaću je ispod kritične točke i nastavlja opadati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene