Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacija u nevjerici

Na naslovnicama američkih listova šok, tuga i pitanje - zašto?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina naslova u subotnjim izdanjima američkih novina odnosila se na pokolj u Connecticutu gdje je u petak ubijeno 20 djece i sedam odraslih te je u medijima potaknut niz pitanja o kontroli nad oružjem u zemlji.

'Ubojstvo u Connecticutu: šok, tuga i pitanje - zašto?', naslov je članka u listu USA Todayu. 'Nezamislivo', naslov je na prvoj stranici Tampa Bay Timesa.

'Amerika plače', 'Masakr nad nevinima', piše njujorški Daily News. 'Nezamisliv pokolj koji je u gradu Newtownu u četvrtak ujutro počinio naoružani Adam Lanza uznemirio i potresao zemlju i do suza doveo predsjednika Obamu', dodaje se.

'Nacija u žalosti nakon masakra u Connecticutu', naslov je koji je osvanuo na prvoj stranici The Wall Street Journala, najtiražnijega američkog dnevnog lista koji prenosi kako je predsjednik Obama na emotivnoj konferenciji za novinare govorio o pokretanju ponovne rasprave o oružju.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Ilustracija Nakon minute šutnje Incident u beogradskoj školi: Učenik u razredu učinio nešto što je prestravilo djecu, policija privela oca

>> Zastave na pola koplja: Amerikancima stiže sućut iz cijelog svijeta, uputio je i Iran

The New York Times donosi naslov s podacima o broju mrtvih i fotografiju profesora koji evakuira djecu iz razreda.

'Noćna mora', 'Dijabolični pokolj: poremećena osoba ubila 20 djece u osnovnoj školi u Connecticutu - SAD u šoku', piše The New York Post.

I The Washington Post svoju je naslovnicu posvetio jučerašnjem ubojstvu uz fotografiju neutješnih roditelja. The Los Angeles Times na svojoj naslovnici ističe kako ovaj nemili događaj u žarište ponovno dovodi raspravu o posjedovanju oružja.

U članku dirljiva naslova 'Volim te i čuvaj se', kojima se aludira na riječi što ih roditelji svaki dan kažu svojim osnovnoškolcima prije nego što ih isprate na nastavu, Chicago Tribune zaključuje kako Amerikance ovaj pokolj nad djecom i zaposlenicima škole u Newtownu prisiljava da se zamisle i da razmisle o vlastitoj nemoći pred takvim događajima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene