Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kukavičji potez'

Egipatski ministar unutarnjih poslova preživio atentat!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski ministar unutarnjih poslova Mohamed Ibrahim preživio je u četvrtak napad autobombom u Kairu, rekli su za AFP izvori u sigurnosnoj službi.

'Ministar unutarnjih poslova je preživio pokušaj ubojstva', rekli su ti dužnosnici koji su htjeli ostati anonimni, dodavši da je automobil ostavljen pokraj ceste eksplodirao pri prolasku povorke automobila u kojoj je bio Ibrahim, blizu njegova doma u predgrađu Nasra.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Ima poginulih Projektil eksplodirao u blizini Zelenskog: Nikada prije Rusi nisu bili ovako blizu Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

Kako navodi službena agencija MENA, u eksploziji je ranjeno nekoliko civila.

Dva sata nakon eksplozije Ibrahim se pojavio na državnoj televiziji osudivši 'kukavički pokušaj' ubojstva 'daljinski upravljanom bombom' koja je uništila 'četiri automobila' u konvoju i 'ranila veći broj' njegovih osobnih čuvara.

Ovo je prvi napad autobombom u Kairu nakon duljeg vremena.

>> Muslimansko bratstvo pred ukidanjem?

Visoki dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova rekao je da su ranjena četvorica policajaca, među kojima je jedan izgubio nogu u eksploziji.

Napad se događa nakon grube represije nad pristašama islamističkog predsjednika Mohameda Mursija kojeg je vojska smijenila početkom srpnja.

Mursijeva smjena i uhićenje potaknuli su nasilje u kojemu je u Egiptu poginulo više od tisuću ljudi, uglavnom islamistički prosvjednici. Istodobno su se napadi na redarstvene snage zaredali na nestabilnom poluotoku Sinaju ali i u gradovima diljem te najnapučenije arapske zemlje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene