Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedene racije

Na Kubi uhićena 43 predstavnika oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kubanska oporba objavila je u srijedu da su 43 disidenta uhićena u ponedjeljak tijekom vala represije u Santiagu, gdje je prošlog tjedna u pastoralnom posjetu boravio papa Benedikt XVI.

Među uhićenima su i bivši politički zatvorenik Jose Daniele Ferrer i njegova supruga.

'Potvrđujemo da su uhićena 43 predstavnika oporbe, 10 žena i 33 muškarca, tijekom racija provedenih u ponedjeljak u Santiagu i da su svi zadržani u zatvoru', rekao je Elizardo Sanchez koji vodi Kubansko povjerenstvo za ljudska prava i nacionalnu pomirbu.

Povjerenstvo također ističe da nema informacija o Andresu Carrion Alvarezu, uhićenom 26. ožujka u Santiagu tijekom prve mise na otvorenom pape Benedikta XVI., dok je vikao 'Dolje komunizam, dolje diktatura'.

Jedna članica skupine Dame u bijelom, koja okuplja supruge političkih zatvorenika, rekla je da su Jose Daniel Ferrer i njegova supruga privedeni tijekom prosvjeda kojim se tražilo oslobođenje Andresa Carriona. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Stotine se okupile diljem Europe kako bi oplakivale Navaljnog i osudile Putina - 5 Nakon smrti Alekseja Navaljnog FOTO Ruska policija odvodi građane, prosvjednici se okupljaju izvan granica: ''Sad više nemamo nade za lijepu Rusiju u budućnosti''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene