Obavijesti Video Pretražite Navigacija
13 neovisnih kandidata

Na izborima u BiH 47 političkih stranaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izbornima što će se u Bosni i Hercegovini održati 3. listopada sudjelovat će 47 političkih stranaka i 13 neovisnih kandidata, prenijeli su mediji u toj zemlji.

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) okončalo je postupak provjere ispravnosti podnesenih prijava za sudjelovanje na izborima potvrdivši kako je od njih 48 prijavljenih 47 ispunilo sve potrebne uvjete dok je od petnaest prijavljenih neovisnih kandidata uvjete ispunilo njih 13, piše 'Dnevni avaz'.

Pročitajte i ovo Predsjednik Republike Zoran Milanović - 10 Nazvao ga populistom Šef diplomacije BiH žestoko opleo po Milanoviću: "To o njemu više govori nego o bilo kome drugom" Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Europsko vijeće Ivana Petrović iz Bruxellesa o zelenom svjetlu za BiH: "Glas protiv otvaranja pregovora bio bi bezveze, Plenković je rekao da to neće dopustiti"

Šesnaest stranaka moći će se natjecati na izborima za sve razine vlasti od Predsjedništva BiH do županijskih skupština. Deset stranaka istaknulo je kandidaturu za sve razine vlasti osim Predsjedništva BiH. Među strankama čija je kandidatura potvrđena su Stranka za bolju budućnost (SBB) kojoj je na čelu medijski tajkun Fahrudin Radončić i koja će u listopadu prvi put iskušati popularnost pretežito među bošnjačkim biračima.

U moru stranaka o kojima će birači odlučivati po prvi puta naći će se i Ekološka partija Republike Srpske, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, Stranka za narod BiH, Partija pravog puta, Partija ujedinjenih penzionera RS, Tvoja i moja stranka, Posavska stranka itd. Sve stranke koje su dobile potvrdu SIP-a za sudjelovanje na izborima imaju rok do 5. srpnja za podnošenje kandidacijskih listi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene