Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ušću rijeke Ćehotine

Na gradilištu vodenog parka pronašli masovnu grobnicu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine doputovali su u Foču kako bi provjerili sumnje nalazi li se u tom gradu još jedna masovna grobnica s posmrtnim ostatcima ubijenih Bošnjaka na tom području tijekom rata u BiH.

Lokalni mediji izvijestili su kako su u tijeku zemljanih radova na ušću rijeke Ćehotine u Drinu pronađeni posmrtni ostatci najmanje dviju osoba. Ostatci su slučajno pronađeni dok su iskapani temelji za objekte planirane na prostoru novoga vodenog parka.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Slika nije dostupna Sarajevo: Pronađeni ostaci više od 600 tijela u masovnoj grobnici

Predsjednik Skupštine fočanske općine Lutvo Šukalo potvrdio je kako je postojala informacija da bi se na tom području mogla kriti još jedna masovna grobnica, no nije bilo pouzdanih obavijesti o tome gdje se nalazi. 'Ti su ostatci otkriveni igrom slučaja', kazao je Šukalo, kako ga citira 'Dnevni avaz'.

Prema dostupnim podatcima u fočanskoj općini tijekom rata nestalo je više od 1580 osoba, a do danas nisu pronađeni posmrtni ostatci njih oko 500, uključivo i 260 negdašnjih zatvorenika zloglasna fočanskog zatvora.

Najveći ih je broj ubijen još sredinom 1992. Na širem fočanskom području do sada je otkriveno više od 30 masovnih i pojedinačnih grobnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene