441592
441592
441592
441592
441592

Francuzi zabrinuti: Na Googleu objavljeni podaci o 112.000 francuskih policajaca

  • , 28.06.2016., 07:27
  • Autor:
  • komentara

Osobni podaci 112.000 francuskih policajaca učitani su na servis Google disk, samo dva tjedna nakon što su džihadisti ubili dvoje policajaca, prenosi u ponedjeljak BBC.

 
 
 
 
Francuska interventna policija (Foto: AFP)
Francuska interventna policija (Foto: AFP)

Organizacija koja pruža dodatne zdravstvene usluge policajcima izvijestila je da je informacije, koje uključuju i adrese, objavio nezadovoljni radnik.

Podaci su zaštićeni lozinkama i nema naznaka da im je netko pristupio, kažu u organizaciji Mutuelle Generale de la Police (MGP).

Incident se dogodilo dva tjedna nakon što su policijski časnik i njegova partnerica policajka ubijeni u predgrađu Pariza.

Njihovo djete preživjelo je napad Larossia Abballe koji je rekao da je odgovorio na pozive Islamske države da 'ubije krivovjernike'.

Televizija RTL na francuskom jeziku prenosi da su podaci o policajcima, aktivnim i umirovljenim, 2. lipnja učitani na Googleov servis za pohranu i dijeljenje podataka i da su zaštićeni lozinkom.

Zasad je nepoznato je li osoba koja ih je objavila poduzela još kakve sigurnosne mjere za njihovu zaštitu.

Informatički stručnjaci ističu da Google disk inače nudi dvostruku zaštitu takvih podataka, no ako to nije učinjeno može im pristupiti svatko tko zna lozinku.

U organizaciji kažu da su bili žrtva 'zlonamjernog čina zaposlenika', a u policijskom sindikatu ocjenjuju incident 'iznimno zabrinjavajućim'. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se