Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio nezadovoljni radnik

Francuzi zabrinuti: Na Googleu objavljeni podaci o 112.000 francuskih policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osobni podaci 112.000 francuskih policajaca učitani su na servis Google disk, samo dva tjedna nakon što su džihadisti ubili dvoje policajaca, prenosi u ponedjeljak BBC.

Organizacija koja pruža dodatne zdravstvene usluge policajcima izvijestila je da je informacije, koje uključuju i adrese, objavio nezadovoljni radnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane Prosvjed francuskih poljoprivrednika Blokada glavnog grada Opsadno stanje oko Pariza, poljoprivrednici blokirali četiri autoceste: Na terenu 15.000 policajaca

Podaci su zaštićeni lozinkama i nema naznaka da im je netko pristupio, kažu u organizaciji Mutuelle Generale de la Police (MGP).

Incident se dogodilo dva tjedna nakon što su policijski časnik i njegova partnerica policajka ubijeni u predgrađu Pariza.

Njihovo djete preživjelo je napad Larossia Abballe koji je rekao da je odgovorio na pozive Islamske države da 'ubije krivovjernike'.

Televizija RTL na francuskom jeziku prenosi da su podaci o policajcima, aktivnim i umirovljenim, 2. lipnja učitani na Googleov servis za pohranu i dijeljenje podataka i da su zaštićeni lozinkom.

Zasad je nepoznato je li osoba koja ih je objavila poduzela još kakve sigurnosne mjere za njihovu zaštitu.

Informatički stručnjaci ističu da Google disk inače nudi dvostruku zaštitu takvih podataka, no ako to nije učinjeno može im pristupiti svatko tko zna lozinku.

U organizaciji kažu da su bili žrtva 'zlonamjernog čina zaposlenika', a u policijskom sindikatu ocjenjuju incident 'iznimno zabrinjavajućim'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene