Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kinezi u snijegu

Pogledajte čemu im služe 'snježne kupke' na -20!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goli do pasa, vojnici specijalne vojne postrojbe vježbaju izdržljivost na minus 20 stupnjeva. Pred njih se stavljaju zahtjevni zadaci i samo ih rijetki mogu proći.

Specijalna vojna jedinica u kineskom Shenyang podvrgnuta je treningu 'snježne kupke' na iznimno niskim temperaturma, kako bi poboljšali borbenu sposobnost u veoma teškim uvjetima i okolnostima, javlja AP.

Pročitajte i ovo Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća" Marko Šepat - 3 Izvještaj iz Kölna Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina"

Na vojnim terenima za vježbanje, prekrivenima snijegom, vojnici goli do pasa bacaju snijeg na sebe. Nije im bilo nimalo lako, pogotovo s obzirom na temperaturu koja se spustila na minus 20 stupnjeva.

>> Ovako to izgleda kad si blesav i voziš se po zametenoj cesti u Rusiji!

Unatoč hladnoći, kineski su vojnici pokazali kako im niti ona niti snijeg ne predstavljaju veliki problem. Ovaj tretman izdrže tek rijetki i pred državnom ga televizijom demonstriraju svake godine.

'Takozvana snježna kupka izazov je našoj fizičkoj izržljivosti. Što brže snijeg stavljamo na gola prsa, bolji je efekt treninga. To također izgrađuje našu sposobnost da izdržimo niske temperature', rekao je odlučno Zhao Xingwen, vojnik specijalnih snaga.

Osim snježne kupke, ovaj zahtjevan trening obuhvaća podizanje teških drvenih klada i kutija punih streljiva te prevrtanje velikih teških kamionskih guma.

Klade koje moraju podići dugačke su 2,5 metra i svaka teži 45 kilograma. Da bi položili ispit, vojnici tu kladu moraju podići i spustiti najmanje 48 puta u minuti. Kutije sa streljivom teže 17,5 kilograma, a njih moraju podići i spustiti najmanje 50 puta u jednoj minuti.

Zahtjevne vježbe kineskih vojnika koje se održavaju na debelom minusu možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene