Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Supertermiti

Dvije najrazornije svjetske vrste počele se pariti - 'To nije dobra vijest'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Azijski i Formoški termiti zajedno su odgovorni za većinu od 40 milijardi dolara štete koliko ih termiti pričine godišnje u svijetu.

Dvije najrazornije svjetske vrste termita počele su se pariti na Floridi i stvaraju hibridne kolonije koje rastu po dvostruko bržoj stopi od uobičajene, objavili su znanstvenici.

Pročitajte i ovo Spašavanje pilota na Floridi Lakše ozlijeđen VIDEO Avion mu se srušio među aligatore i krokodile, spasili ga nakon devet sati Slika nije dostupna ‘Izumiranje zbog hibridizacije' Neandertalci izumrli zbog parenja s modernim čovjekom?

Azijski i Formoški termiti zajedno su odgovorni za većinu od 40 milijardi dolara štete koliko ih termiti pričine godišnje u svijetu. Njihovo hibridno potomstvo to bi moglo znatno povećati, kaže znanstvenik Nan-Yao Su s floridskog sveučilišta.

'To nije dobra vijest', rekao je Su u časopisu Plos. 'To znači da će vlasnici kuća vrlo brzo vidjeti štetu', dodao je.

Životnu ušteđevinu joj pojeli - TERMITI!

Azijski i Formoški termiti živjeli su u različitim područjima i razmnožavali se u različito vrijeme. Zbog klimatskih promjena i područje i doba razmnožavanja tih dviju vrsta termita počeli su se preklapati.

Su je rekao da se još ne može znati hoće li hibridno potomstvo biti plodno ili sterilno. Reprodukcija termita počinje kad kolonije otprilike dosegnu pet godina starosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene