Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki predsjednik kod Zuckerberga

Obama u kampanji kod šefa Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama posjetio je sjedište tvrtke Facebook u Palo Altu, a domaćin mu je bio osnivač popularne društvene mreže Mrak Zuckerberg.

Obami su mladi postavljali pitanja, a Mark Zuckerberg je moderirao raspravom. Odmah na početku je Zuckerberg rekao da je jako nervozan jer je američki predsjednik ovdje. Barack Obama se predstavio tako da je kazao da je on američki predsjednik i 'čovjek zbog kojeg je Mark Zuckerberg morao obući sako'

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije bio dovoljno brz Marka Zuckerberga tuže za milijardu dolara Slika nije dostupna Djeca mlađa od 13 godina problem Facebook na dan briše 20.000 profila

 >> Umalo nesreća sa zrakoplovom Michelle Obama

Američki predsjednik ponadao se kako će njegov posjet Facebooku ponovno zapaliti iskru kod mladih glasača, koji su ga uvelike podržali na izborima 2008. godine.

Obama se osvrnuo na šaljiv način i na status 26-godišnjeg milijardera Marka Zuckerberga. Opisujući svoj plan poreza, Obama je rekao kako on i 'iskerno ti Mark, možemo si priuštiti plaćanje malo većeg poreza', prenosi LA Times.

Radikalan prijedlog republikanaca

Svojim mlađim glasačima, koji su mu uglavnom postavljali korektna pitanja i davali podršku, poručio je da iako su možda nezadovoljni brzinom kojom se rješavaju domaći problemi, ipak imaju na umu da su SAD prošle i kroz teža vremena. Ipak najnovija istraživanja pokazuju kako mladi glasači u SAD, iako mu daju podršku, nisu više jednako entuzijastični kao 2008. godine.

Obama je govorio i o deficitu SAD-a te planu kako je njegov plan srezati ga za četiri trilijuna dolara tijekom sljedećih 10 godina, ali je istaknuo kako bi on to napravio s razumijevanjem, održavajući osnovni zdravstveni sustav, koji se brine za starije i siromašne. Prijedlog proračuna republikanaca nazvao je poprilično radikalnim.

Odlično mjesto za širenje poruka

Obama i Zuckerberg su već duže u odličnim odnosima čemu svjedoči i večera na kojoj je prije nekoliko mjeseci organizirao Obama i na kojoj su bili šefovi tvrtki 'silicijske doline'. Zuckerberg je tada, kao i Steve Jobs iz Applea sjedio uz Obamu.

Američki mediji analiziraju odnos Obame i Zuckerberga i zaključuju kako je to odnos u kojem svi dobivaju. Obama je već na izborima uvidio važnost Facebooka i njegovih 600 milijuna korisnika. Facebook je odlično mjesto za širenje poruka, ali i za prikupljanje donacija. Isto tako, američka politika može pomoći Facebooku širenje na onim tržištima na kojima postoje zapreke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene