Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmlađa majka na svijetu?

Na dan vjenčanja 11-godišnjakinja i rodila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kordeza Zhelyazkova, 11-ogodišnja djevojčica iz Bugarske, postala je majka nekoliko sati nakon udaje za svog 19-godišnjeg dečka.

Kordeza i Jeliazko Dimitrov, njezin 19-godišnji suprug, upoznali su se na igralištu škole za Rome. On ju je spasio od napasnih dječaka, i ljubav je brzo planula. 'Otjerao sam te napasnike a ona me pozvala na spoj. Mislio sam da ima 15 godina, nije mi tada rekla da joj je tek 11', prisjetio se njihova prvog susreta Jeliazko, kojem unatoč vjenčanju s Kordezom prijeti šest godina zatvora zbog seksa s maloljetnicom. Već nakon dva tjedna hodanja, Kordeza je ostala u drugom stanju. 'U školi nismo imali seksualni odgoj pa nisam imala pojma kako izbjeći trudnoću. Nikad prije toga nisam imala ni dečka i pojma nisam imala da postoje kondomi. Nisam ni znala da sam trudna dok baka nije primijetila da sam se udebljala. Tada sam već bila trudna pet mjeseci', ispričala je mlada majka.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Obitelji su brzo zakazale tradicionalno trodnevno romsko vjenčanje za 22. listopada, kako bi se Jeliazko i Kordeza mogli oženiti prije rođenja djeteta. No, drugog dana slavlja, Kordeza je dobila trudove - tjedan dana prerano. 'Ujutro sam osjetila bolove, a popodne mi je bilo sve gore', kazala je 11-godišnja Romkinja. U bolnicu je prevežena u vjenčanici i s tijarom na glavi. Nekoliko sati kasnije rodila je 2,5 kilograma tešku kćerku Violetu. 'Bilo je bolno, ali srećom i brzo. Presretna sam. Ima nos na mene a kosu kao Jeliazko. Još mi je sve to čudno. Ja sam sad majka. Moram odrasti i brinuti se za svoju djevojčicu. Neću se vratiti u školu, sad sam majka', kazala je Kordeza koja se već drugi dan iskrala iz bolnice, navukla vjenčanicu i vratila se na vjenčanje kako bi dovršili trodnevnu ceremoniju. U rodilište se vratila točno na vrijeme da bi nahranila svoju djevohčicu. Njezina obitelj je sretna i ponosna jer je Kordeza postala najmlađa rodilja u gradu Slivenu. Do sada su kažu, najmlađe rodilje bile 13-godišnjakinje, no to je već potpuno uobičajeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene