Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rog Afrike

Na britanskim brodovima uskoro naoružani čuvari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački brodovi koji plove pod britanskom zastavom u vodama ispred Afričkog roga uskoro će smjeti imati naoružane čuvare kako bi se mogli zaštititi od napada gusara, izjavio je u nedjelju britanski premijer David Cameron.

'Pokazuje se da brodovi koji imaju naoružane čuvare nisu meta napada, otmica ni zahtjeva za otkupninom', izjavio je predsjednik vlade u razgovoru za TV postaju BBC 2.

'Obavijestit ćemo brodove koji plove pod britanskom zastavom da, ako to žele, mogu imati naoružane čuvare zbog svoje sigurnosti', nastavio je Cameron, ocjenjujući da je to 'važan iskorak u borbi protiv gusarstva'.

To dopuštenje, koje će stupiti na snagu za mjesec dana, odnosit će se na brodove koji osiguravaju prijevoz namirnica ili putnika, a plove blizu Afričkog roga, u Adenskom zaljevu, u vodama ispred somalijske obale, u Arapskom moru i u Indijskom oceanu. (Hina)

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Sajam nautike - 2 Traje do nedjelje Počeo je sajam nautike: Izlagači stigli iz 30 zemalja, a i Hrvatska je imala što pokazati

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene