Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MVPEI o ubojstvu najtraženijeg terorista

MVPEI: Ubojstvo Bin Ladena veliki je uspjeh borbe protiv terorizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konačni kraj najtraženijeg svjetskog terorista Osame bin Ladena, odgovornog za stradanje tisuća nedužnih američkih građana 2001. i drugih terorističkih napada diljem svijeta, veliki je uspjeh međunarodne borbe protiv terorizma, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Riječ je o globalnom problemu koji je Hrvatska kao predsjedavajuća Vijećem sigurnosti Ujedinjenih naroda 2008. stavila na dnevni red tog tijela i čijem rješavanju doprinosi aktivnim angažmanom u Afganistanu i u drugim dijelovima svijeta, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obvezali se na vjernost Al-Zavahiriju Prijetnje osvetom: 'Krv za krv, razaranje za razaranje' Slika nije dostupna 'Neuspjeh bio imao ozbiljne posljedice' Obama: Napad na Bin Ladena '40 mi je najduljih minuta u životu'

>> Ubijen je Osama bin Laden, najtraženiji svjetski terorist

>> Amerikanci na ulicama slave smrt bin Ladena

MVPEI navodi kako činjenica da je Bin Laden lociran u Pakistanu pokazuje da učinkovito suzbijanje terorizma, naročito onoga koji odnosi na tisuće civilnih žrtava u Afganistanu, zahtijeva intenzivnu međunarodnu koordinaciju i suradnju. Dodaje kako će Hrvatska nastaviti aktivno podupirati i pomagati međunarodne napore za iskorjenjivanje terorizma, čiji izazov vidi u posljednjim događajima u sjevernoj Africi, naročito u Libiji. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene