Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvalili se na sav glas

Muž i žena planirali teroristički napad, otkrila ih poruka na Twitteru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na YouTubeu je postavljena video snimka testiranja bombe kućne izrade koju je izrađivao par islamista za napad u Londonu, kako se vjeruje, u svibnju ove godine.

Muhamed Rehman, 25-godišnji je bombaš samoubojica koji sebe naziva "Silent Bomber"(Tihi bombaš), a koji je sa svojom suprugom 24-godišnjom Sanom Ahmed Khan u dvorištu testirao manje količine eksploziva kako bi otkrio hoće li njegova bomba funkcionirati. Video je prikazan tijekom suđenja paru kojeg se tereti da je planirao teroristički napad u Londonu u svibnju ove godine, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..." Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..."

PUTIN U IZVANREDNOM OBRAĆANJU MEDIJIMA 'Zabili su nam nož u leđa'

Par je otkriven nakon što je Rehman napisao na Twitteru: 'Upravo sam napravio eksploziv za nevjernike i kad ga budem imao dovoljno nosit ću ga na prsima. Koju metu odabrati: londonsku podzemnu željeznicu ili Westfield shopping centar?'

Ovu poruku uočila je protuteroristička jedinica koja je zakucala paru na vrata. U kući su pronađeni materijali za sastavljanje bombe koja je "trebala" biti gotova već za nekoliko dana, a par je uhićen.

U videu se čuje muški glas koji govori "Allahu Akbar Bismilliah" (Bog je velik, u ime Boga)".

Tužiteljstvo je uvjereno da je podzemna željeznica bila glavna meta upravo iz razloga jer je to bila meta teroristima u napadu 2005. godine, a Rehman nije skrivao simpatije prema tom napadu koji je bio i česta tema njegovih pretraživanja na internetu. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene