Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon više od šest desetljeća

Mussolinijev balkon ponovo otvoren za javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Rimu su prekinuli tabu - balkon na Venecijanskoj palači (Palazzo Venezia) s kojega je talijanski fašistički diktator Benito Mussolini držao govore i objavio rat Francuskoj i Britaniji 1940. godine ponovo je otvoren za posjetitelje, javlja agencija STA.

Balkon koji gleda na rimski Venecijanski trg (Piazza Venezia) bio je zatvoren više od šest desetljeća kako bi se spriječili pohodi neonacista. Sada je temeljito obnovljen i ponovo otvoren za javnost. Među prvima ga je posjetio talijanski predsjednik Giorgio Napolitano i izjavio kako je mislio da je veći.

Pročitajte i ovo Požar u bolnici u Tivoliju Utvrđuje se uzrok VIDEO Strava u susjedstvu: Požar u bolnici usmrtio tri osobe, vatrogasci objavili snimku spašavanja pacijenata Ilustracija "ne smije se ponoviti" Žena dobila račun za vodu od 15.000 eura pa od šoka završila u bolnici: Objavili što se dogodilo

>> Obožavatelji Hitlerovog tjelohranitelja obasipaju pismima

Venecijansku palaču u središtu Rima, pokraj Kapitola, dao je izgraditi venecijanski kardinal Pietro Barbo, kasniji papa Pavao II. Od 1567. do 1797. u njoj je bilo veleposlanstvo Mletačke Republike, a kasnije, do 1916. godine, veleposlanstvo Austrije. Zatim je bila sjedište talijanskog fašističkog režima, a danas je muzej, koji je Mussolinijev balkon koristio kao skladište (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene