Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vođa oporbenog pokreta

'Muslimanska braća će pregovarati tek kad Mubarak ode'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa glavnog egipatskog oporbenog pokreta Muslimanske braće, Mohamed Badie, izjavio je za Al-Džaziru kako je spreman na dijalog s potpredsjednikom Omarom Sulejmanom, no tek nakon odlaska s vlasti predsjednika Hosnija Mubaraka.

Ovo je prvi put da je Badie javno, od početka pobune protiv Mubarakova režima 25. siječnja, izrazio stajalište snažnog oporbenog pokreta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Verbalni sukob PALE TEŠKE RIJEČI 'Nemojte više o poglavljima. Ako hoćete otvorite ih, ako nećete - nemojte' Slika nije dostupna Konferencija u Zagrebu Hrvatska mora još puno učiti: Evo tko joj je dobar primjer

>> Novinare se napada, zatvara i oduzima im se oprema

'Spremni smo na dijalog bilo s kim, ako će on donijeti reforme zemlji, ali tek nakon odlaska onog nepravednog korumpiranog tiranina', rekao je Badie, aludirajući na Mubaraka. 'Ako taj naš zahtjev bude zadovoljen angažirat ćemo se na dijalogu', rekao je Badie.

Sulejman je u četvrtak izjavio kako bi Muslimansku braću želio uključiti u dijalog zajedno s oporbom. 'Kontaktirali smo ih, pozvani su, no oklijevaju', rekao je u Sulejman. Navečer je glasnogovornik Muslimanske braće izvijestio kako oni 'kategorički odbacuju bilo kakav dijalog s režimom'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene