Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije svjestan što radi'

Muškarcu s niskim stupnjem inteligencije zabranjen seks

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokalni sud zaključio je da 41-godišnjak, s kvocijentom inteligencije 48, nije sposoban za seksualne odnose.

Lokalni sudac odlučio je da seksualni život 41-godišnjaka, koji ima kvocijent inteligencije 48, nije primjeren, piše The Telegraph. Dodao je kako nije postupao vlastitom voljom niti je 'znao što je radio'. U slučaj se umiješao i psihijatar koji tvrdi da 41-godišnjaku ne treba pružiti seksualnu edukaciju jer će ga ona samo dodatno zbuniti.

Pročitajte i ovo Ilustracija logično? Znate li da je na nekim mjestima u SAD-u zabranjeno parkirati unatrag? Razlozi su zanimljivi Ilustracija Vječne kemikalije U krvi istaknutih europskih dužnosnika pronađene otrovne tvari: Povezuju se s rakom i neplodnošću

Sudac je zaključio kako je slučaj vrlo kompleksan jer je seks jedna od osnovnih ljudskih funkcija te zbog toga sud mora biti posebno oprezan. No i on se složio da muškarcu, poznatom samo kao Alan, da se ne smiju dozvoliti seksualni odnosi jer nema mentalni kapacitet za njihovo razumijevanje i zdravstveni rizik koji sa sobom nose.

'Samo ga želim još jednom poljubiti'

Alan je sada pod nadzorom kako ne bi prekršio odluku suda. 'Donosim deklaraciju kojom od ovog trenutka proglašavam Alana nesposobnim za ulaženje u seksualne odnose', rekao je sudac.

Alan je živio u stanu za osobe s posebnim potrebama. Razvio je seksualni odnos s muškarcem nazvanim Kieronom. Alan je optužen i za neprimjerno ponašanje pred djecom, iako nikada nije bilo potrebe za policijskom intervencijom. Nakon sudske odluke, Alan je rekao kako samo 'još jednom želi poljubiti' Kierona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene