Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije mu bilo spasa

Muškarac umro nakon što je pojeo omiljenu sirovu deliciju: Zarazio se bakterijom koja jede meso

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac (54) iz američke savezne države Missouri umro je tjedan dana nakon što je pojeo sirove kamenice. Zarazio se bakterijom koja jede meso, a koja se inače može naći u školjkašima.

Nakon smrti 54-godišnjaka lokalne zdravstvene vlasti upozoravaju sve građane koji su kupili školjke u istoj trgovini u gradiću Manchesteru, u blizini grada St. Louisa, da ih ne konzumiraju.

Muškarac, čiji identitet nije otkriven, je umro u četvrtak u bolnici St. Clare, a zdravstvene vlasti obaviještene su o slučaju prošli petak, javlja BNONews. Zarazio se bakterijom Vibrio vulnificus koja se može nalaziti u školjkama.

"Nema dokaza da je trgovina učinila bilo što što bi kontaminiralo kamenice. Vjerojato su bile takve kad su ih dobili", priopćio je ured za zdravstvo i dodao kako inspektori pokušavaju utvrditi porijeklo kamenica.

Pročitajte i ovo Incident u Nottinghamu Širi se snimka uhićenja FOTO/VIDEO Troje ubijenih na ulicama Britanije: "Čuli su se užasni krici od kojih se ledi krv"

Zaraza ovom bakterijom kod ljudi izaziva bolest vibriozu čiji su simptomi povišena temperatura, zimica, mučnina, povraćanje i grčevi u trbuhu. Simptomi se uglavnom pojavljuju nakon 12 do 72 sata od konzumacije sirovih ili nedovoljno termički obrađenih školjki, a u nekim slušajevima inkubacija traje i do tjedan dana. Trećina zaraženih ne preživi.

Više o bakterijskim infekcijama čitajte >>OVDJE

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene