444505
444505
444505
444505
444505

UBIO 19 I RANIO 25 OSOBA DOK SU SPAVALE Želio je pubijati sve nemoćne i bolesne

Muškarac je nožem ubio 19, a ranio najmanje 25 osoba u centru za osobe s invaliditetom koji se nalazi u gradu Sagamihara u blizini Tokija.

 
 
 
 
Pokolj u Japanu (Foto: AFP) - 1
Pokolj u Japanu (Foto: AFP) - 1

Satoshi Uematsu uhićen je zbog masovnog ubojstva nakon što je sam policiji priznao: 'Ja sam to učinio.'

Riječ je o 26-godišnjem bivšem zaposleniku centra koji je policiji navodno kazao i 'želim poubijati sve nemoćne na ovome svijetu'.

Satoshi Uematsu je bio bolestan a zbog svojih se suludih ideja i liječio te na kraju krajeva dobio otkaz. Kako piše Reuters koji je razgovarao s dužnosnicima u Tokiju, Uematsu je hospitaliziran u veljači ove godine nakon što je glasnogovorniku donjeg doma japanskog parlamenta uručio pismo u kojem stoji da je voljan poubijati sve nemoćne osobe i invalide u Japanu ako parlament to odobri.

Početkom ožujka Uematsu je otpušten iz bolnice s obrazloženjem 'da mu je bolje'.

U utorak rano ujutro ubio je 19 osoba a ranio 25 dok su spavale. Osobe su bile starosti od 19 do 70 godina.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se