Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna operacija

Prije samo šest mjeseci dobio je novi penis, a uskoro će postati otac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su stručnjaci predviđali da će biti potrebne dvije godine da se 21-godišnjaku povrate sve funckije, bila su dovoljna samo četiri mjeseca.

Muškarac (21) kojem je u prosincu prošle godine u Cape Townu transplantiran penis navodno će postati otac. Samo šest mjeseci nakon operacije, njegova djevojka izvijestila je da je trudna, a liječnici kažu kako je to jasan dokaz da je operacija bila uspješna, piše Sky News.

Pročitajte i ovo Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Stručnjaci su previđali da biti potrebne dvije godine da pacijent povrati sve funkcije, ali testovi su pokazali da su mu bila potrebna samo četiri mjeseca. Neimenovanom muškarcu penis je amputiran kada je imao 18 godina nakon neuspješnog obrezivanja.

Liječnici uspješno obavili 1. transplantaciju penisa

On još uvijek odlazi na redovite kontrole kod liječnika koji žele vidjeti je li moguće dodatno poboljšati postupak. Do sredine kolovoza još muškaraca bi, prema pisanju lokalnih medija, moglo proći istu operaciju.

Operacija bi se u konačnici mogla nuditi kao opcija ljudima koji su ostali bez penisa zbog raka ili kao posljednja nada onima koji pate od teške erektivne disfunkcije.

Profesor Andre van der Merwe koji je vodio operaciju u ožujku je rekao da je postupak označio 'veliki pomak'.

250 amputacija godišnje

'U Južnoafričkoj Republici potreba za ovom vrstom postupka veća je nego bilo gdje drugdje u svijetu jer mnogi mladići gube penise zbog komplikacija tijekom tradicionalnog obrezivanja', rekao je.

Strah svakog muškarca: 'Čuo sam da je nešto puklo'

Stručnjaci procjenjuju da se u zemlji svake godine amputira 250 penisa, a za mladiće stare 18 ili 19 godina radi se o jako traumatičnom iskustvu.

'Oni nemaju nužno psihološku sposobnost za obraditi to. Postoje izvješća i o samoubojstvima među ovim mladim muškarcima', rekao je Andre van der Merwe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene