Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginule 23 osobe

Muškarac povezan s Al-Qaidom organizirao napad na UN

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac povezan s Al-Qaidom organizirao je samooubilački napad na sjedište UN-a u Abudži 26. kolovoza, u kojemu su smrtno stradale 23 osobe, izvijestila je nigerijska tajna policija.

'Istragom je otkriveno da je Maman Nur, pripadnik islamističke sekte Boko Haram, povezane s Al-Qaidom, koji se nedavno vratio iz Somalije, surađivao s još dvojicom osumnjičenih te da je upravo on 'mozak' napada na UN-ovo sjedište u Abudži', stoji u priopćenju tajne policije.

U priopćenju se također kaže da su privedene dvije osobe osumnjičene za suradnju s Mamanom Nurom, da je riječ o visokim dužnosnicima islamističke sekte Boko Haram te da je tajna policija od njih dobila 'vrijedne informacije'.

'Pozivamo javnost na suradnju sa službama sigurnosti. Također ih pozivamo da nas obavijeste ako imaju bilo kakve informacijama koje smatraju korisnima, a mogle bi nam pomoći pri uhićenju Mamana Nura za kojim je raspisana tjeralica', stoji u priopćenju.  (Hina)

Pročitajte i ovo Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene