Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Musharraf ostaje na vlasti unatoč izbornom porazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf završit će petogodišnji mandat iako je na prošlotjednim parlamentarnim izborima pretrpio izborni poraz od političkih protivnika, objavio je u ponedjeljak predsjednikov glasnogovornik.

To je priopćenje objavljeno kao reakcija na pozive pakistanske oporbe i američkih senatora Musharrafu da odstupi jer su na izborima 18. veljače oporbene stranke preuzele narodnu skupštinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Musharraf poziva snage sigurnosti da se čvrsto postave prema prosvjednicima Slika nije dostupna Sharif pozvao Musharrafa na ostavku

"Vjerojatno bi bilo pametno da g. Musharraf pripremi izlaznu
strategiju", rekao je za ABC New u nedjelju Joe Biden, američki senator i predsjednik senatskoga odbora za vanjsku politiku.

Biden je od pobjedničke stranke pokojne Benazir Bhutto i stranke nekadašnjega premijera Nawaza Sharifa zatražio da Musharrafu omoguće "dostojanstven odlazak", jer je on bio važan američki saveznik u borbi protiv talibana i al Qaede uzduž afganistanske granice.

Predsjednikov glasnogovornik Rashid Qureshi odbacio je te zahtjeve za Musharrafovim odlaskom jer je on pobijedio na osporavanim listopadskim izborima gdje su ga izabrali nacionalna skupština i pokrajinski parlamenti.

"Jasno je da su predsjednika na pet godina izabrale zastupničke skupštine koje je izabrao pakistanski narod, a ne neki senator iz Sjedinjenih Država", rekao je Qureshi za televiziju DawnNews.

Prošlotjedni izbori bili su parlamentarni, a ne predsjednički, dodao je.

Promatrači su te izbore smatrali općenarodnim referendumom o Musharrafu koji je kao general na vlast došao bez krvi, udarom 1999.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene