Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Musharraf: Atomsko naoružanje 'ne može pasti u krive ruke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf koji se nalazi u posjetu Francuskoj, izjavio je na jednoj konferenciji da 'atomska bomba koju posjeduje njegova zemlja ne može pasti u krive ruke'.

Kad bi pakistanski nuklearni arsenal pao u ruke islamskih ekstremista, to bi značilo da su al Qaeda i talibani u potpunosti pobijedili pakistansku vojsku, ili da je radikalni islamistički pokret pobijedio na izborima sljedećeg mjeseca.

Pročitajte i ovo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija... Ilustracija Vojna industrija cvjeta Susjedna država počinje s proizvodnjom dronova-samoubojica: "Na sve utjecaje imamo odgovore, a i izvozit ćemo ih, to je skupo na tržištu"

'Ni jedna od tih dviju mogućnosti ne može se ostvariti', tvrdi Musharraf.

'Nuklearno naoružanje ne može pasti u krive ruke', inzistirao je pakistanski predsjednik koji bi se trebao sastati s predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem tijekom poslijepodneva, u sklopu europske turneje koja je počela u nedjelju.

Pakistan, jedina dokazana nuklearna sila muslimanskog svijeta, suočen je s političkom krizom i valom islamističkog nasilja bez presedana. Parlamentarni izbori predviđeni za siječanj, odgođeni su za 18. veljače, nakon što je 27. prosinca ubijena Benazir Bhutto, glavna protivnica Perveza Musharrafa.

Musharraf je zatim izjavio da u Pakistanu nema više od desetak članova al Qaede i zanijekao je da zapadna regija zemlje, uz granicu s Afganistanom, izmiče svakoj kontroli.

Sjedinjene Države drže da se al Qaeda obnavlja u plemenskim područjima sjeverozapada Pakistana i da ih talibani koriste kao uporišta za operacije protiv međunarodne snage koju vode NATO i Afganistan.

Pakistanu treba 'razumijevanje i podrška' Zapada, zaključio je
Musharraf.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene