Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočenje pred britanskim parlamentom

Murdoch: Nikada se nisam osjećao ovako posramljeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikada se nisam osjećao ovako posramljeno, rekao je na početku svjedočenja pred britanskim parlamentarim povjerenstvom medijski magnat Rupert Murdoch, a njegov sin James ispričao se žrtavama telefonskog prisluškivanja za koje odgovornost snose novinari njihova tabloida News of the Worlda.

'Nikad se nisam u svome životu osjećao ovako posramljeno', rekao je medijski magnat Rupert Murdoch parlamentarnom povjerenstvu. Zatim je izrazio spremnost odgovoriti na sva pitanja na svjedočenju, koje izravno prenosi britanska televizija i koje bi, kako se očekuje, trebalo pred ekrane privući milijune gledatelja gladnih afere.

James Murdoch, predsjednik britanske podružnice, ispričao se za nepravilnosti News of the Worlda, tabloida ugašenog 10. srpnja, pošto je izbila afera. 'Ponajprije bih želio reći da mi je žao i da nam je posebno žao zbog žrtava ileganog prisluškivanja i zbog njihovi obitelji', rekao je James Murdoch. 'Izražavamo veliko žaljenje, ja, moj otac, i svi u News Corporationu', rekao je 38-godišnji James Murdoch .

O dometu ove afere koja je već izazvala uhićenje bivšeg premijerova savjetnika za medije te ostavke šefa policije i njegova pomoćnika, ali i smrt novinara koji je prvi o skandalu progovorio, govori i podatak da je premijer prilagodio raspored turneje po Africi kako bi gledao svjedočenje. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odšteta za objavljene fotografije Murdochov list izgubio parnicu protiv Mossa Slika nije dostupna Zatražili sudski nalog Britanska policija želi da Guardian izvore za skandal s prisluškivanjem

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene