Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MUP Srbije spriječio bijeg Milorada Ulemeka Legije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije spriječila je prije nekoliko mjeseci bijeg Milorada Ulemeka Legije iz Centralnog zatvora u Beogradu, tvrde beogradske "Večernje novosti" od subote.

Prema navodima lista, dva milijuna eura bilo je u tu svrhu namijenjeno jednoj kriminalnoj skupini, predvođenoj osobom čije inicijale objavljuje list, koja potječe iz nekadašnje Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana i koja potom, zbog nedostatka dokaza, nije osumnjičena za planiranje napada, već je prijavljena samo zbog nedopuštenog držanja oružja i streljiva.

Pročitajte i ovo Vid David Krecelj drama u Zagrebu VIDEO Ovo je Mad Max kojeg je policija u nezapamćenoj potjeri lovila po cijelom Zagrebu: Priveden je Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama

Ulemekov bijeg planiran je u vrijeme njegova prebacivanja iz Centralnog zatvora u Specijalni sud za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu.

Kako prenose "Večernje novosti", sa zadatkom da pripremi Ulemekov bijeg u Beograd je iz Crne Gore stigao i bivši visoki dužnosnik "Crvenih beretki", kasnije Jedinice za specijalne operacije (JSO) i nekadašnji Legijin bliski suradnik, koji je donio novac i tražio izvođače Legijina oslobođenja.

Ulemek je osuđen u četiri procesa na maksimalnih 40 godina zatvora, za otmicu i ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića i pokušaj ubojstva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, za atentat na premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003., za ubojstva, otmice i terorističke napade koje je počinio kao vođa ozloglašenog kriminalnog "zemunskog klana", te zbog sudjelovanja u atentatu na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali 1999. , kad su poginula četvorica članova Srpskog pokreta obnove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene