Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odakle dolazite'

Muke po spolnom odgoju: Eksplicitna slikovnica izazvala pobunu roditelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da problema sa spolnim odgojem ima i u Njemačkoj. Roditelji učenika jedne škole pobunili su se nakon što je djeci u nastavni plan ubačena slikovnica s eksplicitnim sadržajem.

U jednoj osnovnoj školi u Berlinu učenicima prvih razreda je u sklopu spolnog odgoja podijeljena slikovnica eksplicitnog sadržaja. Glavni likovi slikovnice su Lars i Lisa, a priča ih prati u različitim fazama seksualnog odnosa, a prikazuje i porod te dojenje djeteta.

Pročitajte i ovo Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja" Dugina obitelj (Ilustracija iz knjige) Vigilare pisao ministrici Divjak Izlazi prva slikovnica o istospolnim obiteljima "Moja dugina obitelj"

>> Slikovnica za djecu s gay likovima uzburkala javnost

Tako je u slikovnici 'Odakle dolazite' ilustrirano i kako staviti prezervativ, kako se muškarac i žena osjećaju prilikom seksa te je pojašnjeno što je orgazam.

'Kada im postane toliko dobro da ne može biti bolje, Lars i Lisa dožive orgazam', ili 'vagini i penisu je lijepo i toplo', samo su neki od opisa ispod ilustracija.

Roditelji su ubrzo digli pobunu protiv takve slikovnice te je ona i povučena iz nastavnog plana. Glasnogovornica kuće koja je izdala spornu slikovnicu rekla je kako su naknadno uvidjeli da takva literatura nije prikladna za prvašiće.

No, kako piše Spiegel, škola se isprva oglušila na zahtjev roditelja da se sporna slikovnica ukloni iz nastavnog plana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene