Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenula identifikacija

Prva žrtva strašnog požara: S bratom se spuštao "paklenim tornjem", a onda se vratio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljen je identitet prve žrtve požara u Grenfell Toweru u Londonu. Riječ je o Muhamedu Alhajaliju , izbjeglici iz Sirije.

Muhamed Alhajali (23) pokušao se spustiti iz stana na 14. katu gdje je živio s bratom Omarom. Međutim, negdje putem, dok su bježali od vatrene stihije, razdvojili su se, a Muhamed se vratio prema gore. Dok je čekao vatrogasce da ga spase, zvao je prijatelja u Siriju s kojim je razgovarao dva sata. Kada je vatra stigla do stana u kojem je bio Muhamed, kazao je prijatelju "Zbogom" i zamolio ga da prenese pozdrave obitelji koja je ostala u Siriji i s kojom nije mogao stupiti u kontakt.

Muhamed, inače taj student građevine, pobjegao je pred ratom u Siriji 2014. godine i od tada nije vidio obitelj, piše Sky News.

Iz dobrotvorne udruge Syria Solidarity Campaign rekli su kako je Mohammed prošao opasno putovanje, da bi na kraju preminuo u Velikoj Britaniji.

"On je prošao opasno putovanje da bi pobjegao od rata i smrti u Siriji, ali nažalost samo kako bi ih pronašao ovdje u Velikoj Britaniji, u vlastitom domu", napisali su na Facebooku.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

U požaru u Grenfell Toweru za sada je 17 smrtno stradalih, no policija očekuje da će broj porasti nakon temeljite pretrage zgrade.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene