Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečanost sljedeći vikend

Mugabe navršio 85 godina, Zimbabve u rasulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zimbabveanski predsjednik Robert Mugabe navršio je danas 85 godina, ali ljudi u toj afričkoj zemlji baš i nemaju razloga za slavlje u vrijeme gladi, gospodarskog sloma i epidemije kolere.

Mugabe rođendan neće proslaviti danas, nego su velike svečanosti najavljene za sljedeći vikend. Tijekom njegove 29-godišnje vladavine Zimbabve, koji je nekad bio regionalna žitnica, pretvorio se u zemlju ovisnu o stranoj pomoći u hrani. Gospodarstvo je u katastrofalnom stanju. Epidemija kolere, zbog pomanjkanja čiste vode, štetnih otpadaka te neodgovarajućega zdravstvenog sustava u državi, odnijela je više od 3.600 života od kolovoza prošle godine. Siromaštvo i sida smanjili su očekivani životni vijek, koji je sada ispod 40 godina.

Pročitajte i ovo Pravoslavci obilježavaju Božić - 6 Tradicija i običaji Pravoslavni vjernici slave Božić: Slavlje je veliko, a želje svima iste - zdravlje, mir, sreća i veselje Slika nije dostupna Pogledajte od čega se najčešće umire u svakoj od država

>> U Zimbabveu više od 60.000 oboljelih od kolere

Izaslanstvo nekoliko humanitarnih agencija Ujedinjenih naroda, među kojima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), UNICEF-a, Ureda za koordinaciju humanitarne pomoći i Svjetskog programa za hranu (WFP), doputovat će u petodnevni posjet Zimbabveu kako bi utvrdilo stanje u zemlji i pronašlo način da se u njoj zaustavi epidemija kolere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene