Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilikom renovacije

ŠOKANTNO OTKRIĆE U poznatom laboratoriju pronađeni dijelovi tijela žrtava nacističkih liječnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom renovacije Psihijatrijskog instituta u Muenchenu, otkriveni su posmrtni ostaci žrtava zloglasnih liječnika iz Auschwitza.

Dijelovi tijela te nekoliko čitavih mozgova žrtava strašnih eksperimenata od strane nacističkih liječnika, uključujući zloglasnog 'Anđela smrti' Josefa Mengelea u Auschwitzu, pronađeni su prilikom renovacije vodećeg njemačkog istraživačkog instituta.

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Jezivi Ostaci otkriveni žrtava otkriveni su u staklenkama tijekom renoviranja Max Planck Psihijatrijskog Instituta u Muenchenu prošle godine, a sada su detalji dospjeli u medije. Prvi su vijest prenijeli izraelski mediji.

U svjetlu otkrića osnovan je Odbor s ciljem utvrđivanja načina na koji su žrtve umirale. Poznato je da je u vrijeme rata ovaj Institut redovito primao dijelove ljudskih tijela od Josefa Mengelea, liječnika u nacističkom logoru smrti u okupiranoj Poljskoj u kojem je bio poznat po obavljanju strašnih eksperimenata koji nisu uključivali anesteziju.

Iz Max Planck instituta tvrde kako su se pronađeni uzorci nekada korišteni od strane nacističkog istraživača koji je proučavao funkciju mozga - Julius Hallervorden, koji je provodio eksperimente na ljudima tijekom i nakon vladavine nacista.

1938. služio je kao šef Odjela neuropatologije u Institutu, tada poznatom kao Kaiser Wilhelm Institut.

Odbor za istraživanja već je započeo s identifikacijom nekih od žrtava.

'Mi smo neugodno iznenađeni tim nalazima', priopćili su iz Instituta te dodali kako će 'ažurirati javnost o bilo kakvim dodatnim informacijama koje će proisteći iz istrage'.

'Prije dvije godine, kosti žrtava na kojima su provedeni eksperimenti pronađeni su u Berlinu u smeću. Sljedeće godine ćemo organizirati konvenciju o ovom pitanju. Ovo otkriće je nešto novo što je prije bilo nepoznato, a povezano je s drugim događajima koji su iznenada otkriveni nakon 70 godina', kazao je Dan Machman, ravnatelj Međunarodnog centra za istraživanja Holokausta.

'Tko misli da je ovo poglavlje u potpunosti završeno je u zabludi. Teško je znati jesu li su ti uzorci isključivo nastali iz 'ubojstva iz samilosti', kako su nacistički liječnici nazivali ubojstva bolesnih osoba, ili su nastala iz nekih drugih razloga.

Od 1940. do 1945. godine, izdvojeno je na stotine dijelova tijela žrtava masovnih ubojstva, psihijatrijskih pacijenata i duševno zaostalih, koji su bili znanstveno ispitivani na Kaiser Wilhelm Institutu za istraživanja mozga (KWI) u Berlinu, prenosi Daily Mail.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene