Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mubarak podržao Sarkozyjevu Mediteransku uniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski predsjednik Hosni Mubarak potvrdio je svoju potporu prijedlogu francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja za uspostavu unije europskih države i zemalja koje izlaze na Sredozemno more.

Sarkozyjev savjetnik za vanjske poslove Jean-David Levitte novinarima je rekao da je Mubarak izrazio francuskom predsjedniku svoju "odlučnu potporu" Mediteranskoj uniji tijekom radnog ručka s francuskim predsjednikom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sarkozy pozvao šefove mediteranskih zemalja na sastanak u lipnju 2008. Slika nije dostupna Sarkozy predlaže Mediteransku uniju

Levitte je rekao da su dvojica čelnika raspravljala o više pitanja uključujući bliskoistočni mirovni proces, Libanon i Iran, ali da je osnova razgovora bila predložena unija koja će, pretpostavlja se, biti utemeljena na summitu u Parizu 13. srpnja netom nakon što Francuska preuzme šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom.

Levitte je rekao da su Sarkozy i Mubarak razgovarali o budućim čelnicima te unije i ocijenili da bi Mubarak bio "izvrstan mogući supredsjednik" koji bi predstavljao skupinu južnih država unije, no dodao je da da glede toga ništa nije odlučeno.

Ranije u utorak je, obraćajući se udruzi francuskih poduzetnika MEDEF, egipatski predsjednik također pohvalio projekt rekavši da je "uvjeren da će francuski predsjednik dati zamah toj inicijativi".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene