Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

'Nekad bi mi dao i novac'

'Mrzim Božić jer me svećenik silovao obučen u Djeda Božičnjaka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božić je za jednu Engleskinju, umjesto blagdana veselja, postao noćna mora. Podsjećao ju je na to da ju je silovao svećenik obučen u Djeda Božičnjaka.

Nakon godina patnje zlostavljana žena dobila je pravnu bitku. Svećenik Wilfred Baldwin optužen je za silovanje djece.

Pročitajte i ovo Amit Soussana 55 dana torture "Držali su me okovanu u dječjoj sobi. Natjerao me da maknem ručnik i prislonio mi pištolj na čelo" Slika nije dostupna OBJAVLJENA PRESUDA Gnjusni zločini: Bivšem svećeniku 30 godina zatvora zbog zlostavljanja dječaka u katoličkoj školi u kojoj je radio kao učitelj

'Zbog ovoga postoje stvari koje mrzim godinama. Ne podnosim Božić jer me zlostavljao obučen u Djeda Božičnjaka', rekla je 47-godišnja majka troje djece. Ispričala je kako su je mučila sjećanja i noćne more, a priznala je i da je pokušala počiniti samoubojstvo.

Prema njezinim riječima muškarac ju je seksualno zlostavljao kao kaznu za neposluh. 'Časne sestre su znale. Bilo mu je dopušteno uzeti bilo koje dijete i silovati ga. Nekada bi mi čak dao i novac i rekao bi mi da mu je Bog rekao da to mora učiniti', rekla je žena kojoj je na sudu dano ime 'JGE' kako bi joj se zaštitio identitet, piše Daily Mail.

Ona svoj slučaj nije nikada nikome ispričala sve dok joj policija nije došla u kuću zbog istrage oko navodnog zlostavljanja djece. Sudac je odredio da je ponašanje oca Wilfreda odgovornost Crkve. Prema toj odluci, žrtva može tužiti biskupiju u Portsmouthu. No, oni su poručili sudu da ne mogu odgovarati za zlodjela oca Wilfreda jer ga oni nisu zaposlili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene