Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Motassadeq tvrdi kako nije znao ništa o napadima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marokanski islamist Munir el Motassadeq koji je u Njemačkoj proglašen krivim za sudjelovanje u atentatima 11. rujna 2001. u Sjedinjenim Državama, na sudu u Hamburgu ponovio je kako nije ništa znao o planovima za atentat.

'Mogu se pred Bogom zakleti kako nisam znao što će učiniti', rekao je na sudu 32-godišnji optuženik govoreći o napadačima samoubojicama koji su izveli napad 11. rujna 2001. na SAD, među kojima i o vođi Mohammedu Atti, s kojim se u Hamburgu družio prije atentata.

Pročitajte i ovo Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih

'Mogu se pred Bogom zakleti da nisam znao da su u SAD-u. No vi ne želite znati istinu', rekao je Marokanac obraćajući se tužiteljstvu.

Bez obzira na nijekanje, optuženika je njemački savezni sud u
studenom proglasio krivim zbog 'sudjelovanja u ubojstvu u 246 slučajeva' (broj putnika u zrakoplovima otetim 11. rujna) i zbog 'pripadnosti terorističkoj organizaciji'.

Tijekom postupka koji je počeo u petak, a mogao bi se završiti već u ponedjeljak, treba se samo utvrditi visina kazne koja može iznositi do 15 godina zatvora. Riječ je o trećem sudskom postupku u pravosudnom maratonu koji je počeo nekoliko mjeseci nakon islamističkih atentata u kojima su život izgubile gotovo tri tisuće ljudi.

Osuđenik koji je više puta bio zatočen i pušten na slobodu ponovno je u zatvoru od sredine studenog. U zatvoru u Njemačkoj proveo je ukupno tri godine otkako je uhićen u studenom 2001.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene