Obavijesti Video Pretražite Navigacija
147

Mostar: I studenti performansom izrazili prosvjed zbog masakra u Keniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti Sveučilišta u Mostaru izveli su u četvrtak na prostoru sveučilišnog kampusa u Mostaru performans izražavajući prosvjed zbog masakra nad njihovim kolegama iz Kenije te solidarnost s njihovim obiteljima.

Performans naziva "147 sekundi za Keniju" izveden je točno u 14.07 sati u organizaciji Studentskoga zbor Sveučilišta u Mostaru. Studenti su ležali nepomično podsjećajući na pokolj izveden na sveučilištu u gradu Garissi u Keniji.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

Predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janja Marušić istaknula je da je cilj ove akcije koju su zajedno izveli s kolegama Sveučilišta u Zagrebu skrenuti pozornost javnosti na tragediju te izraziti sućut i solidarnost obiteljima žrtava.

VIDEO 147 zagrebačkih studenata poslalo poruku svijetu

"Mislim da mi njima ovim performansom ništa konkretno i veliko nećemo moći pomoć. No, iako smo od njih udaljeni kilometrima, želimo im pokazati da smo bar u mislima s njima", rekla je predsjednica Studentoga zbora Sveučilišta u Mostaru.

Izrazila je ogorčenost što međunarodna javnost o ovome strašnom zločinu nije pokazala dovoljno senzibiliteta, te je istaknula očekivanje da se otvori rasprava civilnog sektora, javnih institucija i akademske zajednice o događaju u Keniji i kontekstu sukoba u kojemu se tragedija dogodila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene